+302109322011    |     +306981628200    |     info@dermafresh.gr

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ερωτήσεις για κάθε σας απορία!

Σε ποιες περιοχές γίνεται αποτρίχωση με laser;

Αποτρίχωση με laser εφαρμόζεται ασφαλώς σε κάθε περιοχή του σώματος.

  • Στο πρόσωπο
  • Στο μπικίνι και τις ευαίσθητες περιοχές
  • Στα άκρα (χέρια, πόδια)
  • Στην πλάτη και στο λαιμό
  • Στήθος και κοιλιά

Παίζει ρόλο ο τύπος του δέρματός μου ή της τρίχας μου;

Η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας. Η μόνη διαφορά – όσον αφορά στην ποιότητα του δέρματος και της τρίχας – έγκειται στον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν για να οδηγήσουν σε οριστικό αποτέλεσμα.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με laser έχει μόνιμα αποτελέσματα, σε ποσοστό από 60 έως 95 %. Κύριο λόγο παίζει το χρώμα του δέρματος – και κατ’ επέκταση της τρίχας – και η σκληρότητα της τρίχας.

Η αποτρίχωση ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία;

Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και τον τύπο της τρίχας, χρειάζονται συνήθως 8-10 συνεδρίες, ούτως ώστε να καταστραφούν τελείως οι τριχοθύλακες και συνεπώς η περαιτέρω ανάπτυξη των τριχών.

Οτιδήποτε άλλο ακούτε ,όπως παραδείγματος χάριν ,οριστική αποτρίχωση με αποτελέσματα από την πρώτη συνέδρια ,είναι απλά για σκοπούς μάρκετινγκ και όχι η πραγματικότητα .

Πόσο διάστημα χρειάζεται μεταξύ κάθε συνεδρίας;

Η μέση χρονική περίοδος μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης με laser κυμαίνεται στις  4 εβδομάδες, ανάλογα πάντα με τον τύπο της τρίχας και την περιοχή εφαρμογής (βλ. παραπάνω). Το μεσοδιάστημα των συνεδριών, με την πάροδο του χρόνου, μεγαλώνει, μέχρι την επίτευξη της οριστικής διακοπής της τριχοφυΐας.

Η αποτρίχωση με laser ενέχει κινδύνους;

Η αποτρίχωση με laser είναι απολύτως ασφαλής. Η ακτίνα του laser στοχεύει μόνο στη στιβάδα του δέρματος που φιλοξενεί τους τριχοθύλακες και πιο συγκεκριμένα στη μελανίνη του θύλακα. Η γύρω περιοχή του τριχοθυλακα καθώς και άλλα στοιχεία ή όργανα του σώματος πλησίον μένουν ανέπαφα. Η εφαρμογή του laser χρησιμοποιείται για δεκαετίες, παγκοσμίως, και είναι απολύτως πιστοποιημένη ως προς την ασφάλεια εφαρμογής της στο ανθρώπινο σώμα, γι αυτό επιτρέπεται και στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πονάει;

 

Σε γενικές γραμμές, όχι. Η ακτίνα laser προκαλεί στιγμιαία μια μικρή ενόχληση σαν τσίμπημα ή κάψιμο, αίσθηση η οποία αποδράμει αμέσως. Αν ο Δερματολόγος Δημήτριος  Καραφουλίδης ,θεωρήσει ότι χρειάζεται να αυξήσει την ένταση της ακτίνας (για πιο δύσκολες περιπτώσεις) ή αν η ανοχή του ασθενούς στην υφιστάμενη ενόχληση είναι μικρή, μπορεί να εφαρμοσθεί – τοπικά – αναισθητική κρέμα, πριν την εφαρμογή.

Σχετικά με τις φήμες, ότι το laser προκαλεί καρκίνο;

100% αναληθές. Τα laser αποτρίχωσης εφαρμόζονται παγκοσμίως για δεκαετίες, είναι ελεγμένα, πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA),όπως και το laser που διαθέτουμε στο Δερματολογικό μας ιατρείο,  και δεν υπάρχει καμία μελέτη ή αναφορά που να συσχετίζει περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος με εφαρμογή laser για αποτρίχωση.

Δηλαδή, μπορεί να προκαλέσει κάψιμο;

Σε καμία περίπτωση. Όπως αναφέρεται παραπάνω, η ακτίνα laser στοχεύει ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο υποδόρια, τη μελανίνη στη ρίζα της τρίχας, την οποία μέσω της ενέργειας του φωτός υπερθερμαίνει και καταστρέφει, ώστε να διακοπεί η συνέχιση της τριχοφυΐας στο συγκεκριμένο θύλακα.

Προκαλεί παρενέργειες;

Στους περισσότερους ανθρώπους που έχει εφαρμοστεί αποτρίχωση με laser, η μοναδική παρενέργεια είναι ήπια ερυθρότητα, η οποία διαρκεί παροδικά και εξαφανίζεται μετά από λίγο. Ωστόσο αν έχετε κάποιο δερματικό πρόβλημα ή έχετε παρατηρήσει αντιδράσεις στο δέρμα σας μετά από έκθεση στον ήλιο, κάτω από έντονο φως κλπ, παρακαλείστε να το αναφέρετε στο ιατρικό ιστορικό που συμπληρώνεται στο Δερματολογικό ιατρείο μας , ώστε να δοθεί εξειδικευμένη Δερματολογική εκτίμηση , στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο υποβόσκον Δερματολογικό πρόβλημα, το οποίο να χρήζει θεραπείας πριν την συνεδρία αποτρίχωσης με laser.

 

Πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για αποτρίχωση μέσω laser;

Οποιαδήποτε στιγμή εσείς επιθυμείτε. Το laser Αλεξανδρίτη μας είναι κατάλληλο και ασφαλές ακόμη και για σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

 

 

Μετά την εφαρμογή, τι;

Μετά την συνεδρία αποτρίχωσης με laser θα πρέπει να αποφύγετε:

  • Την απευθείας έκθεση στον ήλιο, για 2-3 μέρες, χωρίς τη χρήση αντηλιακού με πολύ υψηλό δείκτη ασφαλείας.
  • Οποιαδήποτε μορφής καυτό μπάνιο, χαμάμ, σάουνα ή άλλης μορφής έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για 1-2 ημέρες.
  • Καθώς επίσης την έντονη εφίδρωση ,όπως προκαλείται στην αερόβια άσκηση.